WORKSHOPS

WORKSHOP BOHO NAAIATELIER

Met BoHo naaiatelier kan iedereen vanaf 10 jaar aanschuiven! Hier leer je naaitechnieken om zelf aan de slag te gaan. Je wordt begeleid door naai(st)ers van het BoHo Atelier. BoHo werkt met stoffen die ze zelf meebrengen, of die jullie zelf meenemen

www.boho.be.

WORKSHOP ‘LEARN HOW TO PIMP YOUR CLOTHES’

Niets is duurzamer dan te dragen wat je al hebt. Voor je je kledij weggooit en iets nieuws koopt, kijk eens naar wat je al
hebt hangen in je kleerkast. Waarom draag je bepaalde kleding niet (meer)? Laat je in deze workshop inspireren en leer hoe je kleine aanpassingen kan doen om je kledij te pimpen. Breng een aantal kledingstukken mee die je niet (meer) draagt en leer eenvoudige technieken om je kledij te moderniseren of te repareren op een manier waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

DEMONSTRATIE “ECO-PRINTEN MET PLANTEN OP TEXTIEL”

Wist je dat in de museumtuin van het MIAT allemaal verfplanten groeien? Iedere plant heeft zijn eigen typische kleur. Textielkunstenares Laurence De Craene plukt deze planten en verwerkt ze in het drukatelier. Zo maakt ze met de historische drukpersen unieke prints op stof. Echte eye-catchers. Kom kijken hoe dit proces werkt. Om 14, 15 en 16 uur vertelt Laurence je er alles over.

BADGEMACHINE

Jong en oud kunnen een badge laten maken met leuke en kleurrijke patronen. Wees er snel bij, er is maar een beperkte aantal badges.

KIDS CORNER

Ook voor de kleinsten onder ons voorzien we een workshop! Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in onze kids corner. Met kleurtjes en knutselgerief gaan ze aan de slag en ontwerpen ze hun kledij! Ze gaan naar huis als een ware stylist!

WORKSHOP WEVEN MET PAPIER

Inloopworkshop “Weven met papier” voor kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders. We zetten de deur van ons atelier open. Ga samen met je (groot)ouders aan de slag op een eenvoudig weefraam. Textieldesigner Rosaline Fiems toont je de kneepjes van het vak en zet je op weg naar jouw eigen decoratie. Dacht je dat we altijd weven met wol of reepjes stof? Ook met papier kan je prachtige weefsels maken! Wij helpen je bij de creatie van jouw unieke ontwerp en voorzien tal van gekleurde strookjes papier.

Weven met papier

Repair Café
14u00 – 17u00 • 3de verdieping

Kom met je kapotte kledij naar het Fair Fashion Fest en laat ze herstellen tijdens het Repair Café Textiel van het Gents Milieufront. Van 14u tot 17u nemen de textielherstellers je gescheurde broek of uitgerafelde trui met plezier onder handen! (vrije bijdrage)