YanaGaevskaya013Hoe kan je je huidige garderobe duurzamer maken?

Lezing door Yana Gaevskaya

13u, 4de verd, Cinemazaal

Wil je een duurzame garderobe die je eigen stijl benadrukt maar kan je wel wat hulp gebruiken? Styling Studio by Yana Gaevskaya zal tijdens Fair Fashion Fest  2016 je inspireren met een modeshow en een lezing vol ‘how to’ tips and tricks over de “sustainable fashion world” bij u thuis.

Als stylist en consultant focust Yana zich op imagocreatie als onderdeel van branding, en op duurzaamheid via persoonlijke stijl. Ze zal tijdens de lezing zich focussen op het bepalen van je persoonlijke stijl en hoe je je garderobe kunt verduurzamen met capsules. Je zal tips krijgen om een eigen capsule samen te stellen en je wordt geinspireerd om je persoonlijke stijl naar een ander niveau te tillen. Hoe je met minder, meer kan bereiken.

Yana Gaevskaya is het creatieve en business brein achter Styling Studio by. Haar doelstelling als stylist en consultant is om zowel bedrijven als personen te adviseren op het vlak van hun imago en persoonlijke stijl; Dit op een moderne, doordachte en duurzame manier. Ze voert continue onderzoek naar nieuwe duurzame merken, wat hen duurzaam maakt en hoe deze integreerbaar zijn in de huidige ‘fast’ lifestyle van een professional. Ze vertelt een aantrekkelijk visueel verhaal op basis van onderzoek, kennis, visie en intuitie met als doel duurzaamheid aantrekkelijk en gemakkelijk te maken voor het dagelijks professioneel en persoonlijk leven.

 

www.stylingstudioby.com

Wil je iets bijleren over textiel, en ondertussen plezier maken? Er is een aanbod voor groot en klein!

Geniet van één van de workshops over natuurlijke textielverven, zeefdruk, retoucheren en pimpen van kleren, badges maken, reuzeborduren, styling en meer!

Naamloosboho bannerPimp your pants the BOHO way – Naaiatelier

4de verd
Doorlopend

Geef dat jurkje een nieuw leven, maak van je jeans een tasje, schort, pennezak of kussen of zet twee kledingstukken aan elkaar.
Het BoHo team leert je hierbij enkele handige trukjes. Breng zelf de kleding mee die je wil aanpassen, of zoek iets in de tweedehands-hoek om mee te werken.

Wat is BoHo Atelier?

Bij BoHo leer je alles over Naaien, Breien, Haken en Patronen Tekenen.

Er zijn verschillende workshops voor starters en gevorderden, voor tieners en volwassenen, overdag of ’s avonds, dit in een zalig atelier bij het water,

Omdat wat je zelf maakt altijd beter is ; )

alle info op http://www.boho.be

zeefdrukken-123zeefdruk-nl-teamuitje-14Workshop Zeefdrukken – van ontwerp tot print!

4de verd

13u30  / 14u30 / 16u45

Duur: 45 min

De Zeefdrukfabriek leert je de kneepjes van het vak: jouw eigen ontwerp voorbereiden, een zeef infilmen en belichten, registreren en drukken. Het resultaat is een hoogstpersoonlijk exemplaar van de al even unieke Fair Fashion Draagtas. Een ideaal souvenir van het festival!

! Deze workshop is gratis, maar beperkt in aantal deelnemers: op tijd komen en inschrijven aan het onthaal.

 

lapatkaKLEUR- en STIJLADVIES

gratis aangeboden door La Patka

Wij zijn 2 madammen en vormen samen La Patka.
Wij helpen mannen en vrouwen in het vinden van de juiste look die zelfvertrouwen en persoonlijkheid uitstraalt. Met onze slimme tips creëer je een duurzame kleerkast.

Vele 1000’en mannen en vrouwen later voelen we nog steeds diezelfde drive: mannen en vrouwen mooi maken, maakt ons gelukkig!

Van 13u tot 17u vind je ons op de 4e verdieping voor een kleuranalyse: ontdek je persoonlijk kleurpalet.

 

badgkes-maken-voor-kinderenKinderworkshop badges maken

Om 13 en 15 uur (45 minuten)
Voor kinderen vanaf 8 jaar

4de verd

Kom op voor jouw rechten en speld je zelf ontworpen badge op! Neem deel aan deze workshop ‘badges maken’ over kinderrechten.

Naar aanleiding van de expo ‘Made by children’ in het MIAT maken we tekeningen over kinderrechten en kinderen die werken. Vervolgens toveren we je tekening om tot een unieke badge.

Deze workshop is gratis, inschrijven aan het onthaal bij aankomst.

KidsWorkshops1-600Kinderworkshop Creatief met Textiel

13u-15u en 16u-17u

4de verd

Knutsel met textiel, pimp je eigen T-shirt of werk mee aan ons reuzenkunstwerk! Doe mee en ga naar huis in een nieuwe, eerlijke outfit.

Voor kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar.

Deze workshop is gratis