Marieke Eyskoot- experte sustainable fashion & lifestyle

FAIR FASHION TALKS

13u-14u / 14u-15u / 16u-17u

Gastvrouw Marieke Eyskoot gaat met de sprekers en hun publiek in gesprek over brandend actuele thema’s in de fashion industry.

Marieke Eyskoot (1977) is sustainable fashion en lifestyle-expert, spreker en presentator, auteur en consultant. Ze zet met haar bureau Talking Dress eerlijke kleding en lifestyle op de kaart. Haar handelsmerk is de combinatie van mode gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving, en een aantrekkelijke stijl.
Ze werkte bij de Schone Kleren Campagne, heeft een uitgebreid internationaal duurzame mode en lifestyle netwerk en haalde meerdere internationale, leidende sustainable fashionmerken naar de Benelux. 

www.mariekeeyskoot.nl

FAIR FASHION TALK 1

Detox your clothes!

13u-14u, tweede verdieping

detox street

Met:

Martin Besieux, Detox campaigner Greenpeace

Luc De Maeght, Head of Design van Atelier Noterman (Detox Jeansbroeken)

Op de sofa bij gastvrouw Marieke Eyskoot van Talking Dress.

Al jaren roept Greenpeace grote modebedrijven op om schadelijke stoffen uit hun kleding te weren. Ondertussen hebben al 16 van de grootste kledingmerken onder druk van de Greenpeace Detox campagne beloofd om voortaan gifvrij te produceren.

Martin Besieux is ‘global campaigner’ voor Greenpeace. Hij hielp de bedrijfsleiders van deze gerenommeerde modemerken over de streep trekken.

Op het Fair Fashion Fest kom je via hem te weten welke inspanningen Greenpeace en de modebedrijven leverden om tot schonere kledij te komen, en gaan we in gesprek met een Belgische kledingproducent die inzet op de productie van Detox jeans.

www.greenpeace.org

www.ateliernoterman.comFAIR FASHION TALKS 2

Pionieren voor eerlijke mode

14u-15u, tweede verdieping

Marion-and-HendrikjeMarieke Eyskoot praat met enthousiaste ondernemers die het verschil maken. Lyn Verelst van Bombyx en Marion en Hendrikje Meyvis van Carpet of Life vertellen hoe het is om te pionieren in fairtrade textiel. Wat drijft hen? Welke weg hebben zij afgelegd, en welke uitdagingen staan hen nog te wachten?

Bombyx

De missie van Bombyx is om sociale, authentieke en artisanale ateliers in het Zuiden te linken aan bewuste modelijnen, interieurinrichtingsmerken en verdelers, door hen op maat gemaakte exclusieve kwaliteitsproducten te bieden.

Carpet of Life

Gebruikmakend van een authentieke ambacht, overgedragen van generatie op generatie, transformeren vrouwen in de Marokkaanse Sahara jouw oude, geliefde garderobe tot een levendige “Carpet of Life”- een uniek kunstwerk.

Bel&Bo, JBC en de Fair Wear Foundation

FAIR FASHION TALKS 3

Modemerken aan de slag!

16u-17u, tweede verdieping

beeld jbc voor website FFFOp de sofa bij Marieke Eyskoot:

Saartje Boutsen CSR manager JBC

Tine Buysens CSR bij Bel&Bo

Alba León, Communications Officer, bij Fair Wear Foundation

Hoe kan een Belgisch modemerk werk maken van eerlijke mode, zonder de concurrentiestrijd met grote internationale bedrijven te verliezen? De ketens JBC en Bel&Bo willen bewijzen dat het kan.

Ze werden lid van Fair Wear Foundation, een Nederlandse organisatie die streeft naar goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in landen waar kleding wordt geproduceerd voor de Europese markt. Bedrijven die deelnemen aan Fair Wear Foundation engageren zich om hun productieketen te verbeteren op sociaal vlak, en accepteren de controle door FWF op daadwerkelijk verbetering van de arbeidsomstandigheden bij hun leveranciers.

Saartje Boutsen van JBC en Tine Buysens van Bel&Bo en Alba León van Fair Wear Foundation vertellen ons over hun uitdagingen en successen, en gaan hierover in gesprek met elkaar en het publiek.